TIDIGARE INLÄGG PÅ KONTUR

  • OPINION >> Maj 25, 2014

    Sagan om en framgångsrik kamp för rättvisa

    Visst fick pensionärerna det sämre. Mycket sämre. Men orättvisan var borta.

    Av Jan Ericson (bilden) Lars-Arne Staxäng
  • OPINION >> April 14, 2014

    Fler arbetande timmar i Sverige ger högre pensioner

    Anledningen till att alliansregeringen satsat så mycket på jobbskatteavdragen är att det har ökat sysselsättningen på ett markant sätt.

    Av Lars-Arne Staxäng
  • OPINION >> Mars 18, 2014

    Så vill Moderaterna ge fler barn en bra start i skolan

    Våra elever lär sig inte tillräcklig mycket matematik, många har svårt att förstå vad de läser och kunskaperna inom naturvetenskap är låga.

    Av Tomas Tobé och Jan Ericson (Bilden)
  • OPINION >> Mars 7, 2014

    Ryssland, Ukraina och försvarsberedningen

    För de som hårdnackat hållit fast vid att det inte finns något ryskt hot och att vårt försvar är i fantastiskt skick handlar det om att våga erkänna att de gjorde en felbedömning och ompröva sin hållning.

    Av Patrik Markgren
  • OPINION >> Januari 29, 2014

    Större andel av de vuxna studerar i Alliansens Sverige

    Det livslånga lärandet är en hörnpelare i Alliansens arbetslinje och en särskilt prioriterad fråga

    Av Jan Ericsson
  • OPINION >> Januari 21, 2014

    Oppositionens vulgärdebatt om skatterna

    Det är dags att ställa fakta mot oppositionens vulgärdebatt.

    Av Jan Ericson
  • OPINION >> November 16, 2013

    Det är hög tid vi inser situationens allvar – Ryssland rustar!

    Nu rustar Ryssland kraftfullt och är alltmer närgången mot sin omvärld, mot sina grannar, mot Sverige.

    Av Mats Sander
  • OPINION >> Oktober 1, 2013

    Kultur på recept som rehabilitering

    Berättelserna från deltagare i ett projekt för kulturunderstödd rehabilitering talar sitt tydliga språk.

    Av Mats Sander (M)
  • OPINION >> September 25, 2013

    SD vinner om vi inte debatterar migrationen

    Politik ska formas efter egna slutsatser och överväganden och inte primärt efter hur politiska motståndare råkar resonera eller ej.

    Av Staffan Danielsson
  • OPINION >> Augusti 12, 2013

    Vem ska betala västs försvar när Ryssland rustar?

    Allt oftare möter jag frågan från baltiska vänner vad den svenska solidaritetsförklaringen egentligen är värd

    Av Mats Johansson