Economistorna Pingis Hadenius och Isabella Löwengrip

Är du en economista? Eller känner du till boken och podcasten med samma namn? Då har du säkert koll på både Pingis Hadenius och Isabella Löwengrip. Om du inte har koll på dem och/eller vill lära dig mer kan du fortsätta läsa nedan.

Economista

Begreppet Economista lanserades i boken med namnet: “Economista: ta makten över din ekonomi och få ett roligare liv”. Boken är skriven av Pingis Hadenius och Isabella Löwengrip och gavs ut år 2013. Sedan dess har boken sålts i många exemplar och de skapade också en podcast inom ämnet samma år som boken lanserades. Dock är podcasten inte längre aktiv. Det finns också sidor på sociala medier med samma namn och de är fortfarande aktiva. Men, det är kanske snarare genom den konstanta strömmen med följare än att det skrivs så mycket av ägarna på den.

Boken och podcasten med samma namn handlar i alla fall om hur du på bästa sätt hanterar din privatekonomi. De behandlar många olika problem, synvinklar och tankesätt både i boken och i podcasten. Där ifrågasätts också ämnet ekonomi, gamla vanor och tankesätt. Det finns mycket annat kvar att ifrågasätta också, som julklappar från staten till exempel. Det märks att de är vana vid att diskutera ämnet när de är med i olika offentliga sammanhang tillsammans.

Pingis Hadenius

Pingis är utbildad civilekonom och har arbetat inom branschen i flera år. Bland annat har hon arbetat både som chefredaktör och aktieanalytiker. Numera arbetar hon som entreprenör och syns exempelvis på TV4 som deras vardagsekonom. Dessutom driver hon en rad olika företag tillsammans med Isabella Löwengrip samt föreläser på en rad olika ställen. Ibland föreläser de även tillsammans och ibland föreläser hon ännu mer med inriktning på ekonomi.

Isabella Löwengrip

Ingen kan ha undgått Isabella “Blondinbella” Löwengrip. Hennes blogg har blivit vald till nordens största blogg vid flera tillfällen. Hon är entreprenören som började blogga redan som fjortonåring och som idag driver stora företag. En del av företagen driver hon tillsammans med Pingins Hadenius, bland annat Economista, Löwengrip Care & Color och Flattered. Det går också allt bättre för hennes eget bolag, Löwengrip Invest. Idag driver de företag som har hela världen som marknad, men de lade grunden i Sverige. Isabella Löwengrip har tidigare varit delägare och drivit andra företag i Sverige också.

Hon har dessutom skrivit fler böcker utöver “Economista: ta makten över din ekonomi och få ett roligare liv”. Exempelvis “Egoboost” en bok med samma namn som hennes tidigare tidning.